Bebeğim Neden Emmiyor?

Bebeğim Neden Emmiyor?

Bebeklerin dünyaya geldiği ilk andan itibaren en önemli ihtiyaçlarından biri anne sütü. Bebeği emzirmek hem onun daha sağlıklı beslenmesini sağlar hem de bebekle anne arasında güçlü bir bağ oluşturur. Bu aşamada annelerin unutmaması gereken önemli detaylardan biri ise her bebeğin farklı olduğu. Dolayısıyla bebeklerin emme şekilleri de değişkenlik gösterebilir. Bazı bebekler emme konusunda zorluk çekebilirken bazıları doğdukları ilk gün bile rahatça emebilirler. Peki, bebekler emme konusunda neden zorluk çeker? Bebeklerin emme problemleri ve bu konuda yapılabileceklere içeriğin devamından ulaşabilirsiniz.

Bebeklerin Emme Problemleri Nelerdir?

Bebeklerin emmesine engel olan birçok problem olabilir. Bunlar bebekle veya anneyle ilgili olarak gelişebilir. Bebeğin sütü emme ve çıkarma yeteneğini etkileyen bazı unsurlar şu şekilde:

  • Bebeğin dil veya dudak bağlarının tam olarak gelişmemiş olması emmeyi etkileyen en önemli unsurlardan. Özellikle prematüre doğumlarda organların son halini almamış olması nedeniyle bu problemle karşılaşılabilir. Diğer genetik durumlar da emme zorluklarına yol açabilir.
  • Emme problemlerinden bir diğeri anneden kaynaklanan emzirme tekniği. Tekniğin yanlış olması bebeğin sütü çıkarma yeteneğini doğrudan etkiler. Bu durumda bebeğin meme ucunu tam olarak ağzına alabilmesi önemli. Emmesi için başından itmek ve ağız kısmına basınç uygulamak ise hatalı davranışlar arasında yer alır.
  • Reflü, alerjiler veya sindirim sistemi problemleri gibi durumlar bebeğin emmesini engelleyebilir.
  • Bazı bebekler emme hareketlerini düzgün bir şekilde koordine edemeyebilir. Bebeğinizin gerekli duyusal ve motor becerileri kazanması, yani emmeyi öğrenmesi zaman alabilir.
  • Emme problemleri yalnızca yeni doğan bebeklerde görülmez. Diş çıkarma dönemindeki bebeklerde de emme davranışında gerileme meydana gelebilir. Bebeğinize dişlerini kaşıyabileceği oyuncaklar vererek bu süreci daha kolay atlatmasını sağlayabilirsiniz.
  • Midelerinin küçük olması nedeniyle bebekler oldukça az süt alırlar ancak emme periyotları sıktır. Anne sütünün miktarının az olması ise bebeğin emme davranışını engelleyebilir. Sütünüzün yeterli olup olmadığını bebeğinizin kilosunu düzenli takip ederek öğrenebilirsiniz.
  • Bebeğiniz, günlük programınızın yakından takipçisidir. Emme saatlerini de çok iyi bilir. Saatleri değiştirdiğinizde bunu anlar ve karşı tepki geliştirir. Rutinlerinizi aksatmadan, tam olarak uygulamaya dikkat ederek problemin önüne geçebilirsiniz.

Bebeğinize Emzirme Sürecinde Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Bebeğin kilo alabilmesi için doğru emme yoluyla memeden yeterince süt çıkarabilmesi önemlidir. Doğru bir şekilde sütü çıkarabilmesi göğüslerde süt üretiminin artmasına yardımcıdır. Bebeğin emzirme sırasında sütü etkili bir şekilde çıkaramadığını fark ettiğinizde işaretleri takip ederek nedenleri üzerinde yoğunlaşmayı deneyebilirsiniz. Böylece hangi yolu izleyeceğinize karar verebilirsiniz. Emzirme sürecinde bebeğinize şu yollarla yardımcı olabilirsiniz:

  • Bebeğinizi emzirirken doğru pozisyonu bulmanız gerek. Bebeğin gövdesi annenin gövdesine dönük olmalıdır. Aynı zamanda bebek, meme ucunu tamamen ağzına alabilmelidir.
  • Uzmanlar bir bebeğin emme yeteneğinin gelişmesi için günde en az 8-12 kez emzirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Doktorunuzun önerilerine, bebeğinizin ihtiyaçlarına ve gelişim dönemine göre uygun şekilde emzirme periyotlarını ayarlayabilirsiniz.
  • Bebeğinizi yakından gözlemleyerek emme zorlukları yaşayıp yaşamadığını inceleyebilirsiniz. Herhangi bir zorlukla karşılaşması durumunda doktorunuzdan bilgi alarak ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bebeğinizin kilosunu düzenli takip ederek sütünüzün yeterli olup olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz.

 

Prematüre doğum, sarılık, enfeksiyon, hastalıklar, annenin ilaç kullanması ve daha pek çok faktör bebeğin emme yeteneğini etkiler. Emzirme sırasında bebeğinizin sütü doğru şekilde çıkarıp çıkaramadığının işaretlerini takip ederek, gerekli adımları uygulayarak ve doktorunuzla iş birliği yaparak sorunun çözümüne katkıda bulunabilirsiniz. Bebeğinizi büyütürken ihtiyaç duyduğunuz birçok işlevsel ürüne ise Kraft kalitesiyle sahip olabilirsiniz.

 

Etiketler: Bebek
Temmuz 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR