Son Adet Tarihine Göre Kaç Haftalık Hamileyim?

Son Adet Tarihine Göre Gebelik Hesplama

Düzenli adet döngüsüne sahip kadınlar, son adet tarihine göre gebelik hesaplama yapabilir. Hamileliğin kaçıncı haftada olduğunu belirlemek öncelikle bebeğin doğum tarihini hesaplamak ve hamilelik sürecini sağlıklı takip etmek adına önem taşır. Bu yazıda, adet döngüsüne göre hesaplama, ovulasyon dönemi gibi farklı konularda birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Son Adet Tarihine Göre Gebelik Hesaplama

 

En son adet gördüğünüz tarihin başlangıcı, önce ovulasyon sonra da hamilelik haftasını hesaplamanıza yardımcı olur. Bu noktada ovulasyon dönemi, hamilelik başlangıcının belirlenmesi adına önemlidir.

 

Ovulasyon Dönemi Nedir?

 

Regl döngüsünün ortalarında gerçekleşen ve rahimden yumurtanın salınmasıyla başlayan üreme olayına yumurtlama (ovulasyon) adı verilir. Ovulasyon, reglin başladığı ilk gün baz alınarak hesaplanır. 28 günlük bir adet döngüsünde, ovulasyon 14. gün olan orta dönemde başlar ve yaklaşık 3 gün içinde tamamlanır. Ovulasyon dönemi, gebelik şansının en yüksek olduğu dönemdir. Bu nedenle son adet tarihine göre hesaplama yaparken yumurtlama dönemi mutlaka dikkate alınmalıdır. Ovulasyon döneminde bazen bir ve nadiren de iki adet yumurta bırakılır. Gebelik şansı elde edilmişse yumurtada döllenme gerçekleşir ve üreme süreci başlamış olur. Her kadının regl döngüsü farklılık gösterebilir. Kendi döngü sürecinize göre tam orta noktayı yumurtlama döneminin başlangıcı olarak kabul edebilir ve adet tarihine göre gebelik haftası hesaplaması yapabilirsiniz.

 

Ovulasyon Belirtileri Nelerdir?

 

Gebelik planlaması yapan kadınlar için büyük önem taşıyan ovulasyon döneminin başladığını birtakım işaretlerden anlayabilirsiniz. Belirtilerden bazıları şunlardır:

 

• Kasık bölgesinde hafif ağrı,

• Vajinal salgı artışı,

• Rahim ağzı mukusunda değişiklik,

• Bazal vücut sıcaklığı artışı.

 

Son Adet Tarihine Göre Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

 

Adet tarihini dikkate alarak kendi kendine gebelik hesaplama, en pratik yöntemlerden biridir. Regl periyodunuza göre 28 günlük adet döneminde, son adet gördüğünüz tarihten itibaren hamileliğin ilk tarihine kadar geçen süreyi hesaplayarak hamileliğin kaçıncı haftasında olduğunuzu tahmin edebilirsiniz. Hamilelik haftasını hesaplamak için farklı yöntemler de kullanılabilir. Bu yöntemlerden birkaçı şunlardır:

 

• Adet dönemlerinizi mutlaka takviminize not alın. Son adet döneminize göre hamileliğin kaçıncı haftasında olduğunuzu bulabilirsiniz.

• Gebeliğin başlangıcını ve süreci hesaplamak için tasarlanmış hesap makineleri çok kullanışlıdır. İnternet üzerinden edineceğiniz bu uygulamalara kendinize ait adet döngüsü bilgilerini girerek kolaylıkla hesap yapabilirsiniz.

• Gebeliğin belirlenmesinde ve hamileliğin kaçıncı haftasında olduğunu keşfetmede hala bilinen en güvenli yöntemlerden biri ultrason görüntülemedir.

 

Gebelik Haftası Hesaplanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Son adet tarihinizden itibaren döngü sonunda kanama başlamadıysa, hamilelik ihtimali seçenekler arasında olabilir. Son adet tarihine göre gebeliğin kaçıncı haftasında olduğunuzu öğrenmek için birkaç konuya dikkat etmeniz gerekebilir. Düzensiz adet gören kadınlarda yumurtlama dönemi farklı zamanlarda gerçekleşebilir. Yumurtlama döneminizin tam olarak adetten sonra hangi günlere denk geldiğini bilmiyorsanız, ovulasyon preparatlarından yararlanabilirsiniz. Hazır olarak satışa sunulan bu test yöntemi ile yumurtlama gününüzü takip edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki gebelik sürecinin sağlıklı takip edilmesi, bebeğin gelişimi ve anne sağlığı açısından çok önemlidir. Bu nedenle en sağlıklı hesaplama yöntemi olarak profesyonel tanı ve teşhis yöntemleri tercih edilebilir.

Kraft Baby, sağlıklı bir gebelik süreci ve mutlu bir ebeveyn olma yolculuğunda, size birbirinden farklı özelliklere sahip ürünleriyle eşlik edebilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını geniş bir ürün yelpazesinden seçmek için hemen şimdi ürünleri yakından inceleyebilir ve online alışveriş fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Etiketler: gebelik
Şubat 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR