2023'ün En İyi Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

2023'ün En İyi Bebek Oto Koltuğu Tavsiyeleri

Bebek oto koltuğu, doğumdan itibaren bebeklerin trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlayan araçlardır. Bebekler doğumlarından itibaren ilk 6-7 ay boyunca hem baş/boyun kontrolünü hem de oturma becerisini tam olarak sağlayamazlar. Bebek oto koltukları bu konuda bebeklerin rahat yolculuk yapmasını sağlarken aynı zamanda anne babaların bebekleri ile birlikte güvenli bir şekilde seyahat etmelerine olanak tanır. Bebek oto koltukları, çocuklar 12 yaşına gelene kadar güvenle kullanılabilir.

 

Siz de bebeğiniz için en yeni teknolojilerle üretilmiş bir oto koltuğu arayışında iseniz doğru yerdesiniz. Kraft, birbirinden fonksiyonel, konforlu bebek oto koltuklarını sizin için bir araya getirdi. 2023’ün en iyi, en teknolojik, en güvenlikli, en güzel tasarıma sahip ve en çok tercih edilen bebek oto koltuğu modellerini Kraftbaby.com adresinde bulabilirsiniz. Aralarında ödüllü oto koltuklarının da bulunduğu modellerden birini bebeğiniz için seçerek güvenli yolculukların tadını çıkarabilirsiniz.

 

 

Bebek Oto Koltuğu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Yeni kanunlara göre çocukların can güvenliği için artık araçlarda bebek oto koltuğu bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Bebeğinize oto koltuğu seçerken şunlara dikkat etmeniz gerekir:

 

  • Gerekli güvenlik ve sağlık testlerinden geçmiş, sertifikalı ürünler seçilmelidir.

 

  • Bebeğin yaşı, kilosu, boy ölçüleri göz önünde bulundurularak oto koltuğu seçilmelidir.

 

  • Basınca, darbeye karşı dayanıklı gövdeye sahip, kilit sistemi olan, beden sağlığını destekleyen modeller tercih edilmelidir.

 

  • Gerek kurulum gerek kullanım açısından pratik olan ürünler seçilmelidir.

 

  • Aracınızın kapasitesine uygun, otomobil ile uyumlu bir oto koltuk tercih edilmelidir.

 

  • Kılıfı çıkarılıp yıkanabilen ya da silinebilen, bebeğinizi terletmeyen kumaşa sahip koltuk seçmeye özen gösterilmelidir.

 

  • Farklı yatış pozisyonlarına sahip, emniyet kemeri bulunan koltuk modelleri tercih edilmelidir.

 

 

Bebek Oto Koltuğu Modelleri Nasıl Sınıflandırılır?

 

Doğumdan itibaren kullanılmaya uygun oto koltukları, bebeğin kilosuna ve gelişimine paralel olarak kategorize edilmiştir. 0- 0+ grubundaki oto koltukları, ana kucağı modellerini de içine alır.

 

Bebeğin kilosuna göre yapılan sınıflandırma şöyledir:

 

Grup 0: 0 ile 10 kg’da olan ve 0 ile 12 ay aralığındaki bebekleri kapsar, arkaya dönük vaziyette kullanılır.

 

Grup 0+; 0 ile 13 kg ve 0 ile 15 ay aralığındaki bebekleri kapsar, arkaya dönük biçimde kullanılır.

 

Grup 1; 9 ile 18 kg ağırlıkta ve 9 ay - 4 yaş aralığındaki bebekleri kapsar. Bunlar arka ve öne dönük biçimde kullanılır.

 

Grup 2, 15 ile 25 kg ve 4 ile 8 yaş grubu çocukları kapsar, yükseltici ya da koltuk kullanılır.

 

Grup 3: 22-36 kg ve 8-12 yaş grubundaki çocuklar içindir, yükseltici oto koltuğu kullanılır.

 

Yeni doğan bebekler oturabilme becerisi kazananıncaya dek modüler veya travel sistemli bebek arabaları içindeki ana kucakları da bebek koltuğu amacıyla kullanılabilir. Yarı yatar pozisyonda kullanılan bu ürünler bebeklerin gelişimlerine uygundur, bebek arabasına takılabilirken ana kucağı veya bebek koltuğu olarak da kullanılabilir. Bu yönden oldukça işlevseldir. Bebek oto koltukları araç içine bağlanma yöntemi açısından Isofix sistem ve Top Tether sistem olmak üzere iki türde üretilir. Her iki sistem de koltuğun araca emniyetli bir biçimde bağlanmasına imkan tanır. İsofix koltuklar direkt olarak araba mekanizmasına monte edildiği için oldukça güvenlidir. Top Tether koltuklar, araç içine güvenli bir şekilde bağlanan ve işlevsellik için kendi çevresinde dönebilen koltuklardır.

 

 

Bebeğim için Hangi Koltuğu Seçmeliyim?

 

Kraft markası içerisinde yer alan ve bütçe dostu oto koltuğu fiyatları ile satışa sunulan oto koltuğu modelleri, yalnızca bebeğinizin can güvenliğini sağlamakla kalmaz aynı zamanda bebeğinize maksimum konfor sunar. Kraft’ın sunduğu oto koltukları, ECE R44 Sertifikası ile Avrupa güvenlik standartlarına uygundur. Grup 0+, 0-13 kg bebekler için tasarlanan ve otomobile kolayca adapte edilen oto koltuklarını kapsar. Bu modeller arasında Amor, Armor Plus, Armor X ve XG seçenekleri yer alır. Tenteleri 3 farklı (sallama, yatış, taşıma) pozisyona ayarlanabilen bu modeller, bebeğiniz için güçlü koruma sağlar.

 

36 kg’a kadar olan çocuklar için uygun olan modellerin yer aldığı Grup 0-1-2-3’te, Spin Signal ve Spin Fix Plus modelleri öne çıkar. Bu modellerde bulunan 5 noktalı emniyet kemeri, Isofix ve Top Tether sistemleri, yol boyunca bebeğinizin güvende olmasını sağlar. 90 derece dönme özelliğine sahip Spin Signal modeli, bebeğinizi koltuğuna rahatlıkla yerleştirme olanağı tanır. Koltuğun iç kısmında bulunan yumuşak ped, yeni doğan bebekler için ekstra konfor sunar. Bu koltukta farklı yükseklik seviyelerine ayarlanabilen baş ve sırt desteği de bulunur.

 

Grup 2-3 kategorisinde yer alan ve 15-36 kg bebekler ile çocuklar için tasarlanan oto koltuğu modelleri, 4 ile 12 yaş arası kullanımı için uygun olup Rio Fix modeliyle öne çıkar. Bu model, I-Size düzenlemesine uygundur ve yan darbelere karşı koruma sağlar. Isofix aparatıyla araca kolayca bağlanan modelin oturma kısmı uyku pozisyonunda kullanılabilirken, baş/boyun desteği 11 pozisyona ayarlanabilir. Darbe emici dış gövdesiyle bebeğinizin güvenliğini sağlarken, yumuşak kumaşı ile konfor sunar. Özel alarm sistemi bulunan oto koltuğu modelleri, emniyet kemerinin açılması halinde alarm çalarak ebeveynleri uyarır.

 

Siz de güvenli ve keyifli yolculuklar için hemen Kraft ürünlerini inceleyebilir, kullanıcı deneyimleri hakkında bilgi almak için oto koltuğu yorumları kısmına göz atabilir ve beğendiğiniz ürünleri bütçenize uygun fiyat seçenekleri ile kolayca satın alabilirsiniz.

 

Etiketler: Bebek oto koltuğu
Temmuz 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR