2023'ün En İyi ve Kaliteli Akülü Araba Tavsiyeleri

2023'ün En İyi ve Kaliteli Akülü Araba Tavsiyeleri

Kış aylarında evlerde kapalı kalan çocuklar, yaz mevsiminin gelmesi ve güneşin sıcacık yüzünü göstermesiyle birlikte dışarıda daha fazla vakit geçirmek isterler. Sıcak güneşli günlerde eğlenceli tatil alanları, parklar çocukların kaliteli vakit geçirmesi için iyi birer alternatif olabilir. Ancak sevimli çocuklar bu alanlarda bulunan oyuncaklardan ve etkinliklerden sıkılabilir.

İşte bu zamanlarda her çocuğun en büyük hayallerinden biri olan akülü arabalar, bisiklet, scooter vb. birçok eğlenceli seçenek arasında çocukların en beğeneceği hediye olabilir.

 

Ebeveynler, çocuklarının en büyük hayallerinden birini gerçekleştirirken "En iyi ve kaliteli akülü araba hangisidir?" "Akülü araba seçerken nelere dikkat etmeli?" gibi birçok konuyu merak eder. Siz de bu ve benzeri soruları merak eden bir ebeveynseniz hem aklınızdaki sorulara yanıtlar bulabileceğiniz hem de 2023'ün en iyi ve kaliteli akülü araba tavsiyelerini bulabileceğiniz bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

 

Akülü Araba Nedir?

 

Akülü arabalar, genellikle 1 ila 6 yaş aralığında olan çocukların daha çok ilgisini çeken, elektrikli araç sınıfında yer alan, güç ve enerji ihtiyacını bir batarya sistemiyle karşılayan araçtır. Genellikle 1 ila 6 yaş aralığında daha çok tercih edilen bir araç olmasına karşın, 11 yaşa kadar çocukların kullanabileceği akülü araba modelleri de bulunur. Elbette seçilen aracın çocuğun yaşına ve beklentilerine uygun özelliklere sahip olması gerekir. Bu nedenle de her çocuğun yaşına, boyuna, kilosuna ve vücut gelişimine uygun, onların beklentilerini karşılayan çocuk akülü araba modelleri üretilmiştir.

 

 

2023'ün En İyi ve Kaliteli Akülü Araba Modellerinde Olması Gereken Özellikler

 

Çocuğunuzla tatil alanlarında, parklarda keyifli vakit geçirmeniz için özel olarak tasarlanmış akülü araba modelleri satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Akülü araba modelinin sahip aküsünün sahip olduğu volt ve amper değerlerinden, güvenlik sistemlerinden, müzik ve ışık sistemlerine kadar akülü araba alırken dikkat etmeniz gereken özellikleri aşağıda bulabilirsiniz:

 

1. Yaşa ve Ağırlığa Uygunluk

Akülü araba modelinizi çocuğunuzun rahat bir şekilde kullanabilmesi için ilk ilgilenmeniz gereken özellik akülü araba modelinin çocuğunuzun yaşına ve kilosuna uygun olup olmadığıdır. Çocuğunuzun yaşına uygun olmayan bir akülü araba modelini çocuğunuz kullanamayacağından çabuk sıkılabilir. Bu nedenle yaşına uygunluğu hem keyifli vakit geçirmesi hem de güvenliği için önemlidir.

Örneğin; 3-5 yaş aralığındaki çocuğunuz için küçük akülü araba, 7-11 yaş aralığındaki çocuğunuz için büyük akülü araba modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca, küçük akülü araba modeli her yere kolayca taşınabilmesi açısından da iyi bir tercih olacaktır. Standart olarak 18-30 kiloya kadar taşıyabilen akülü araba modellerinden çocuğunuzun kilosuna uygun olan akülü araba kullanım açısından avantaj sağlar.

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz için bir akülü araba satın almak isterseniz, çocuğunuz sürücülü bir akülü arabayı kontrol edemeyeceğinden, uzaktan kumandalı akülü araba modellerinden seçim yapmanız güvenlik açısından çok daha iyi olacaktır.

 

2. Emniyet

Tüm ebeveynler için çocuklarının emniyeti önce gelir. İşte bu yüzden akülü araba satın alırken bu konuya dikkat etmek gerekir. Akülü araba modelinin oturma koltuklarında tıpkı gerçek araçlarda olduğu gibi emniyet kemerinin olması çocuğunuzu olası risklerden korur. Ayrıca, akünün bulunduğu kısım açılmayacak şekilde özel olarak korunmalı olmalıdır.

 

3. Fren Sistemi

Akülü araba modelleri satın alırken önemli hususlardan biri de fren sistemlerinin sağlamlığıdır. Fren sistemlerinin sağlam olması ve tutuş mesafesi yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun önüne geçebilir. Bu nedenle, gaz ve pedal sistemlerinin kademeli olarak çalışması oldukça önemlidir. Ayrıca, vites kolu olması da yaşça büyük çocuklar için hız kontrolünü yapabilmek açısından kolaylık sağlar. Süspansiyon sisteminin tümsek ve yollarda bulunan engellere koruyucu özellikte olmasına dikkat etmek gerekir.

 

4. Akü Değerleri

Akülü araba alımında önemli bir diğer önemli konu da akü voltaj değerleridir. Çocuk akülü araba modellerinin performansı akünün voltaj değerlerine bağlı olarak değişir ancak voltaj değerlerinin artmasıyla birlikte akülü araba fiyatları da artacaktır. O nedenle seçenekler arasından size en uygun modeli tercih etmelisiniz. 12 volt akülü araba modelleri hem performans hem fiyat açısından en çok tercih edilen araçlardır. Akülerde batarya sistemi, hızlı ve kısa sürede şarj olması da büyük önem taşır.

 

5. Diğer Özellikler

Teknolojik gelişmelerle birlikte akülü araba modellerinde temel özellikler dışında birçok yeni özellikler eklenebilir. Bu özellikler arasında; MP3 çalar ve hoparlör, Bluetooth özelliği, gerçek araçlar gibi motor sesi çıkarma, hız ve diğer bilgileri görüntüleyebilen ekran ve farklı açılan kapılar gibi pek çok özellik beğeniye sunulur. Seçenekler arasından sizin için en iyi akülü araba modelini seçerek minik yavrunuzu sevindirebilirsiniz.

 

 

Akülü Araba Modelleri Alımında Güvenlik Konusunda Nasıl Emin Olunur?

 

Akülü araba modelleri denilince piyasada pek çok farklı renklere ve modele sahip ürün bulunur ancak bu ürünlerin güvenliğinden çoğu zaman şüpheye düşülür. Böyle durumlarda satın almak istediğiniz akülü araba modelinin CE ve TSE belgelerinin olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Kraft akülü araba modelleri çocuğunuzla geçireceğiniz vakti keyifli kılmak adına her zaman yanınızdadır. Siz de çocuğunuzun en büyük hayallerinden birini gerçekleştirirken en iyi ve kaliteli akülü araba modelleri için Kraft markamıza güvenebilir, siparişinizi verebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: Çocuk, Akülü Araba
Temmuz 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR