Bebek Mama Sandalyesinde Aranacak En İyi 5 Güvenlik Özelliği

Bebek Mama Sandalyesinde Aranacak En İyi 5 Güvenlik Özelliği

Bebekli bir evin en vazgeçilmez eşyalarından biri mama sandalyeleridir. Bebeğin ailesi ile birlikte rahatça yemek yemesine olanak tanıyan mama sandalyesi, ergonomikliği ve güvenli kullanım özellikleri ile bilinir. Özellikle güvenlik için tasarlanan detaylar, mama sandalyeleri için büyük bir öneme sahiptir. Düşme ve sıkışma gibi riskleri azaltmaya yardımcı olan mama sandalyelerinin olmazsa olmaz bazı güvenlik özellikleri mevcuttur. Bu içerikte bir mama sandalyesinde mutlaka olması gereken beş güvenlik özelliğini öğrenebilirsiniz.

 

 

  1. Emniyet Kemeri

 

Bebek mama sandalyesinde emniyet kemeri en kritik güvenlik özelliklerinden biridir. En önemli amacı, çocuğun ani hareketler yaparak düşmesini engellemektir. Aynı zamanda emniyet kemerleri, kaymaya karşı da koruma ağlar. Bebekler zaman zaman oturma pozisyonlarını değiştirirler ve sık sık hareket ederler. Emniyet kemeri, bu hareketler sırasında bebeğin sandalyenin altına kaymasını engelleyebilir.

 

Emniyet kemerinin bir diğer işlevi bebeğin doğru oturma pozisyonunda kalmasını sağlamaktır. Yemek yeme sürecini kolaylaştıran kemer, bebeklere sandalyede belirli bir hareket özgürlüğü sunar. Bu da doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılmasında öneme sahiptir. Emniyet kemeri tüm bunların yanı sıra ebeveynlerin huzurunu arttırır. Bebeğinin güvende olduğunu bilmek anne babalara rahatlama sağlar.

 

 

  1. Sağlam Ayak Yapısı

 

Bebek mama sandalyesinde aramanız gereken bir diğer özellik sağlam, zemine tututan ve kaymayan ayaklardır. Sandalyenin ayaklarının geniş ve dengeli olması son derece önemlidir. Dengesiz bir sandalye, çocuğun hareketleri sırasında kazalara sebep olabilir. Sandalyenin ayaklarının altında zemine sıkıca tutunan kaymaz taban veya pedler olması gerekir. Böylece sandalyenin birden kayması engellenebilir.

 

Sandalyenin bütün ayaklarının zeminde düz durması ve zemine tam olarak temas etmesi önemlidir. Ayakların sağlam ve dayanıklı malzemeden yapılması ise özellikle sık kullanımlarda zaman içerisinde yaşanabilecek zayıflamayı önleyebilir. Tekerlekli mama sandalyelerinde bu özelliklere ek olarak tekerleklerin kilitlenebilir olması da gerekir.

 

 

  1. Sırt Desteği ve Yumuşak Minderler

 

Bebek mama sandalyelerinde sırt desteği ve yumuşak minderler yalnızca çocuğa konfor sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda onun gelişimini desteklemeye yardımcı olur. Yumuşak minderler ve sırt desteği detayına sahip mama sandalyesinde çocuk yemeğini yerken rahat eder. Uzun süreli oturumlarda bu detaylar, vücudun desteklenmesine olanak tanır.

 

Sırt desteği, bebeğin sandalyede daha dengeli oturmasına yardımcı olur. Özellikle sandalyede hareket ettiği veya kendi başına yemek yemeyi öğrendiği durumlarda rahatlık önemlidir. Sert ve desteksiz oturma alanı, bebeğin kısa süre içerisinde kendisini rahatsız hissetmesine yol açabilir.

 

 

  1. Kilo ve Yaş Sınırı

 

Kilo ve yaş sınırı uyumu bebek mama sandalyelerinde kritik bir güvenlik özelliğidir. Bazı mama sandalyeleri yalnızca 6 aydan 1 yaşa kadar kullanılırken bazıları ise 6. aydan itibaren 2-3 yaşlara kadar kullanılabilir. Bu nedenle çocuğunuzun gelişimine göre en uygun yaş sınırına sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Kilo sınırında da yine bebeğinizin gelişimine göre ve sandalyeyi kullanmak istediğiniz süreye göre karar verebilirsiniz.

 

 

  1. Sağlığa Uygun Malzemeler

 

Bebek mama sandalyesinde aramanız gereken en önemli özelliklerden biri de malzeme yapısıdır. Bebeğinizin günün büyük bir bölümünü geçireceği bu oturma alanının sağlığa uygun materyallere sahip olması gerekir. Özellikle onaylı sertifikalı ürünler, sağlığa uygun malzeme konusunda beklentileri karşılayabilir.

Güvenliği ve dayanıklılığı sertifikalarla, kuruluşlarla test edilmiş mama sandalyelerini tercih ederek bebeğiniz için son dokunuşu da yapabilirsiniz. Bebeğinizin rahat hissetmesinin sandalyede daha uzun süre oturmasıyla ilişkili olabileceğini de unutmayın.

 

Aradığınız tüm güvenlik özelliklerine sahip bebek mama sandalyeleri için Kraft Baby ürünlerini hemen şimdi siz de inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: Bebek
Eylül 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR