Beşik Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Beşik Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebeğinizin doğumdan itibaren en ihtiyaç duyduğu şeylerden biri sağlıklı ve rahat bir uykudur. Bu nedenle beşik seçimi çok önemlidir. Bebeğiniz için beşik seçmek hiç kolay değildir. Beşik seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken pek çok etken vardır. Peki beşik seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

 

Bebeğiniz için beşik seçerken kolay temizlenebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Kraft bebek beşikleri nemli bir bez yardımıyla kolayca temizlenebilmektedir. Bebeğinizin rahatlığı için ekstra kalın, konforlu yataklı beşikler tercih edilmelidir. Ayrıca Kraft bebek beşiklerinin yanlarında bulunan hava alabilen yan pencerelerinin olması bebeğinizin daha kaliteli bir uyku uyumasına olanak sağlar. Sallanabilen beşikler bebeğinizin daha uyumasına yardımcı olur. Kraft anne yanı beşiklerin bazıları sağa sola ve öne arkaya doğru çift yönlü sallanma imkanı sunar.

 

 

Bebek beşiği seçerken en önemli özellik güvenli olmasıdır

 

Bebeğinize alacağınız beşik dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalıdır. Ahşap olan ürünler hem daha sağlıklı hem de daha sağlamdır. Kraft beşiklerindeki ahşap serisi ürünleri inceleyebilirsiniz. Yanlarda havalandırma pencerelerinin olması bebeğinizi kontrol edebilmenize ve bebeğinizin rahat nefes almasına yardımcı olur. Beşiğinizde tül sineklik olması, bebeğinizi haşerelerden korur. Reflü birçok bebeğin sorunudur. Ayarlanabilir reflü yatağına sahip olan beşikler, bebeğinizi uyuması gereken doğru pozisyonda yatırmanıza yardımcı olur. Anne yanı beşiği olmadan bebeğin ebeveyn yatağında yatması çok risklidir. Alacağınız beşiğin güvenlik standartlarına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Kraft bebek beşikleri EN 716-1:2008 standartlarına uygun olarak üretilmiştir.

 

 

Bebek beşiklerinde ebat ve ağırlığın önemi

Alanınız dar ise küçük ve hafif olan modelleri tercih edebilirsiniz ancak beşiğin çok hafif olması devrilme riski taşıyacağından seçiminizi bu doğrultuda yapmanız önemlidir.

 

Beşik Modelleri

Anne yanı beşik

Bebeğinle aynı yatakta yatma riskinden korkuyorsan senin için en iyi seçim anne yanı beşiktir. Bu beşiklerin tek tarafı açıktır ve ebeveyn yatağına bitiştirilir. Yatağından kalkmadan bebeğine ulaşabilir, onu emzirebilir ve izleyebilirsiniz  İlerleyen zamanlarda açık olan tarafını kapatarak ebeveyn yatağından ayırabilirsiniz. Böylece beşiği bağımsız olarak da kullanabilirsiniz. Kraft bebek beşikleri 0-13kg kadar kullanılabilmektedir.

 

Oyun parkları

Annelerin en sık tercih ettiği beşik türüdür. Sebebi ise ilk aylarda yatak olarak kullanılan beşik, ilerleyen dönemde oyun alanı haline gelir. Bebeğin ayağa kalkması için halkalar mevcuttur. Seyahat edeceğiniz zaman rahatlıkla bu beşikler taşınabilir. Bu da oldukça fazla avantaj sağlamaktadır. Bebeğin parka girebileceği fermuarlı penceresi bulunur. Özellikle Kraft oyun parklarında bulunan alt değiştirme ünitesi çok büyük avantaj sağlamaktadır. Sallama aparatı ile beşik olabilme özelliğine sahip olan Kraft oyun parkları frenli tekerlekleri sayesinde kolayca yerini değiştirebilirsiniz. Bazı park yataklarda bulunan müzikli dönence oyuncaklar, bebeğinizin göz koordinasyonunu geliştirmesine ve eğlenmesine yardımcı olur. Kraft bebek oyun parklarında müzikli dönence oyuncaktan bulunmaktadır. Oyun parklarında KRAFT Pamuk ve Visco oyun parkı yataklarıyla kullanılması tavsiye edilir. Kraft bebek beşikleri ve oyun parklarını daha yakından incelemenizi öneririz.

 

 

 

Etiketler: Bebek beşikleri
Ocak 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR