Çin Takvimine Göre Bebek Cinsiyeti Nasıl Hesaplanır?

Çin Takvimine Göre Bebek Cinsiyeti Hesaplama

14. hafta genelde bebek cinsiyetini öğrenme zamanı olarak bilinir. 14 ile 15. haftalarda ultrason sayesinde cinsiyet tahmini yapılabilir. Ancak bebeğin kız ya da erkek olacağı kesin şekilde 18 ile 21. haftalarda öğrenilebilir.

 

 

Anne baba adayları ise 14. haftadan bile önce bazı keyifli teknikler ile bebeğin cinsiyetini erken dönemlerde tahmin etmeye çalışır. Anne adayının karnının şekli ya da aşerme sürecinde istediği yiyeceklerden yola çıkılıp bebek cinsiyeti tahmini yapıldığını pek çok kişi duymuştur. Ayrıca Maya takvimi, Japon takvimi veya Rus takvimi gibi bazı bebek cinsiyeti belirleme yöntemleri de vardır. Çin takvimi de en yaygın şekilde kullanılan yöntemler arasında yer alır.

 

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Belirleme

 

Çin takvimi; 700’lü yıllardan beri bebek cinsiyeti belirlemek için kullanılır. Doktor kontrolü kapsamında bebek cinsiyetini öğrenebilmek için gebeliğin 15. haftasına kadar beklemek gerekir. Fakat bebeklerinin cinsiyetini daha erken zamanda öğrenmek isteyen aileler Çin takviminden yararlanır. Çin takviminin %70 ile 90 arasında doğruluk payı olduğu düşünülür. Bu yöntemden faydalanabilmek için ise anne adayının yaşı ile gebeliğin başladığı ayın bilgileri gerekir.

Çin takvimi ile bebek cinsiyeti belirleme yöntemi en erken 18, en geç de 45 yaşındaki anne adaylarında uygulanabilir. Çin takvimine göre erkek bebekler en sık oranda 18 yaşında görülür. Kız çocuk doğma ihtimalinin en fazla oranda olduğu yaş ise 21 şeklinde belirtilir.

 

 

Çin Takvimi’nin sonuçlarının %70 ile 90 oranında doğru olduğu söylense bile bu yöntemin pek çok cinsiyet tahmin tekniği gibi sadece fikir almak ya da eğlenmek amacıyla kullanılması tavsiye edilir. Çünkü bebeğin cinsiyetinin kız ya da erkek olması temelde annenin yaşına veya hamile kalma zamanına bağlı değildir. Bebeğin cinsiyetinin kız ya da erkek olma ihtimali her zaman %50 oranındadır. Çünkü cinsiyet oluşumu X ya da Y kromozomuna bağlıdır.

 

 

 

YAŞ OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK
18 K E K E E E E E E E E E
19 E K E K K E E E E E K K
20 K E K E E E E E E K E E
21 E K K K K K K K K K K K
22 K E E K E K K E K K K K
23 E E E K E E K K K E E K
24 E K K E E K E K E E K E
25 K E K E K E K E K E E E
26 E E E E E K E K K E K K
27 K K E E K E K K E K E E
28 E E E K K E K E K K E K
29 K E K K E K K E K E K K
30 E E K E K E E E E E E E
31 E E E E K K E K E K K K
32 E K K E K E E K E E K E
33 K E E K K E K E K E E K
34 E E K K E K E E K E K K
35 E K E K E K E K E E K E
36 E K E E E K E E K K K K
37 K K E K K K E K K E E E
38 E E K K E K K E K K E K
39 K K E K K K E K E E K E
40 E E E K E K E K E K K E
41 K K E K E E K K E K E K
42 E K K E E E E E K E K K
43 K E K K E E E K K K E E
44 E K K K E K E E K E K E
45 K E K E K K E K E K E K

 

 

Tablonun sol köşesinde bulunan sütunda yaşınızı tespit edip ardından üst satırdaki aylar arasında hamile kaldığınız ayı seçmelisiniz. İşaretlediğiniz sütun ve satırın kesiştiği hücreden bebeğinizin tahmini cinsiyetini öğrenebilirsiniz.

Siz de hamilelik sürecinizde ve doğum sonrasında ihtiyaç duyacağınız bebek ürünlerini Kraft’ın zengin koleksiyonunda kolayca bulabilirsiniz. Ürünleri detaylı biçimde inceleyip dilediğinizi uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

 

 

Etiketler: faydalı bilgiler
Nisan 24, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR