Doğum Öncesi Evde Bebekli Hayata Hazırlık

Doğum Öncesi Evde Bebekli Hayata Hazırlık

Yeni bir bireyin aileye katılması ebeveynler için heyecan vericidir. Hamilelik ile başlayan bu süreç, anne ve baba tarafından düşünülen birçok konu başlığını da beraberinde getirir. Özellikle doğumun yaklaşması ile hem ihtiyaçlar göz önüne getirilir hem de bebek için hazırlıklar başlar.

 

Doğum heyecanını bir nebze de olsa azaltacak hazırlıklar ile evde bebeğe göre yeni bir düzen kurulur. Evdeki yaşamın başka bir boyut kazanacağı süreçte anne ve babaların yapması gerekenler vardır. Bu hazırlıklar bebeğin eve geldiği ilk günlerden ilk adımına kadar birçok zamanı kapsar.

 

 

Bebek Odası

 

Bebek odası, evdeki yeni düzenin en önemli başlıklarından biridir. Mobilyadan kullanacağı kıyafetlere, badanasından odanın alacağı ışığa kadar pek çok detay bebek odası hazırlığında önemlidir. Güneş alan, kolaylıkla havalandırılacak ve evin diğer odalara göre daha sessiz olan oda, bebek odası için idealdir. Bu noktada tabii ki ebeveyn yatak odasına yakın olması da anne ve babalar için konforlu olur.

 

Bebek odası takımı seçimi ise en önemli adımlardandır. Uzun bir süre bebek odasında yer alacak takımın hem kullanımı kolay olmalı hem de odanın atmosferiyle uyumlu olması gerekir. Bebek eşyalarına ve odanın genişliğine göre farklı takımlar seçilebilir. Odanın boyasının pastel tonlarda seçilmesi de ortamın daha huzurlu olmasına yardımcı etmenlerden biridir. Odada halı kullanılmaması ise tavsiye edilen detaylar arasındadır. Halı, mikroorganizmaları barındırabilmesi sebebiyle alerjik reaksiyona sebep olabilir.

 

 

Bebek Eşyaları

 

9 aylık süreçte eşyalar zaman zaman alınsa da doğuma yaklaşırken tüm eşyalar kontrol edilmeli ve eksikler belirlenmelidir. Bebek arabası, puset, ana kucağı gibi büyük parçaların yanı sıra bebek bezinden pamuğuna kadar diğer gerekli eşyalar da hazır edilmelidir. Yenidoğan bebek bezi ilk aşamada kullanılacağından yeterli miktarda bulundurulması gerekir. Pamuk, ıslak mendil, bebek yağı, şampuan, tarak, tırnak makası gibi birçok eşya da ihtiyaç listesindedir. Bu eşyaların birçoğu, hastanede kullanılmaya başlanır ve evde de aynı gereksinim devam eder.

 

Bebek eşyaları denilince tabii ki tekstil ürünleri de unutulmamalıdır. Bebeğin giyeceği kıyafetler, çarşaf takımı, muslin örtüler, havlu, emzirme önlüğü, ağız mendili, eldiven gibi pek çok başlık bulunur. Yenidoğan zıbınlardan patikli alt giysilere kadar olan alternatifler arasından seçim yaparken doğum yapılacak mevsime göre karar verilmelidir. Tüm kıyafetleri yıkarken ise bebeklere özel üretilen doğal içerikli bebek deterjanları kullanılmalıdır. Ütülenen eşyaların bir kısmı dolaplara yerleştirilirken bir kısmı ise hastane çantası için hazırlanmalıdır.

 

 

Detaylı Temizlik

 

Doğuma yakın bir zamanda evin detaylı temizliği yapılmalıdır. Kimyasal temizlik maddelerinden kaçınmak bu aşamada önemlidir. Özellikle bebek odası ve ebeveyn odası, temiz içerikli malzemeler ile temizlenmelidir. Bebeğin evin her alanında var olacak olması ile de toz çeken veya ortamın havasını bozan şeyler kaldırılmalıdır. Ev temizliğinin yanı sıra biberon, emzik ve göğüs pompası gibi eşyaların da sterilizasyonu yapılmalı ve kullanıma hazır hale getirilmelidir.

 

 

Ev İçindeki Güvenlik

 

Evdeki güvenlik, olası kazaların önüne geçmek için oldukça önemlidir. İlk güvenlik önlemi bebeğin yatacağı yatak seçimi ile başlayabilir. Beşik alınacaksa koruması olan mobilyalar seçilmelidir. Ayrıca reflü yatağı gibi ek aparatlar da alışveriş listesinde dahil edilebilir.

 

Kendi düzeninizi oluşturup eksiklerinizi tamamlayarak doğum öncesi gerekli olan tüm hazırlıkları bitirebilirsiniz. Bebeğinizin eve gelişini kutlarken dilerseniz daire kapısını ve bebek kapısını süsleyebilir, evin enerjisini değiştirebilirsiniz. Bebeğiniz için hazırlık yaparken ihtiyaç listenizde olan birçok eşya için Kraft’ın kaliteli tasarımlarına göz atabilir, en doğru tercihleri yapabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: Bebek
Ağustos 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR