Doğum Sonrası Korse Kullanımı

Doğum Sonrası Korse Kullanımı

Anne adayları, hamilelik süresi boyunca hem fiziksel hem de duygusal değişikliklere uğrayabilir. Özellikle doğuma kadar birkaç kilo almak hamilelik sürecinin gerçeklerinden biridir. Alınan kiloları geri vermek ve oluşan sarkmaları toparlamak için ise en doğru zaman doğum sonrasıdır. Çünkü doğum sonrası korse kullanımı gibi yöntemlerle etkili sonuçlar alınabilir. Yeni doğum yapan anneler, sarkmaların toparlanmasını kolaylaştırmak için korse kullanımına başvurabilir. Fakat ilk olarak doğru bilgiler çerçevesinde hareket etmek gerekir. Bu yazıyla birlikte normal doğum ve sezeryan sonrası korse kullanımı hakkında bilgi sahibi olabilir ve önemli tüyolar alabilirsiniz.

 

 

Korse Nedir?

 

Korse, vücudu sıkılaştırmaya ve tekrar şekillendirmeye yardımcı olan bir iç giysisidir. Vücudun belli noktaları için kullanılarak toparlanmaya destek olur. Doğum sonrası korsesi ise karın bölgesindeki gevşemeyi ve sarkmayı azaltmak için kullanılır. Cildi toparlayıcı bir etkiye sahiptir. Lohusa döneminde oluşan şişkinliği azaltma konusunda da oldukça etkilidir. Doktor tavsiyesi dahilinde kullanıldığında doğru beslenme ve egzersizle birlikte istediğiniz sonuca daha kolay ulaşmanızı sağlayabilir.

 

 

Doğum Sonrası Korse Ne Zaman Kullanılır?

 

Yeni anne olanlar, “normal doğum veya sezeryan sonrası korse ne zaman takılır?” öğrenmek isteyebilir. Etkili sonuç için doğru zamanda harekete geçmek önemlidir. Öncelikle, doğum sonrası korse kullanımına hemen başlanmaması tavsiye edilir. Doğumun üzerinden minimum 1-2 gün geçmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Fakat bu durum normal veya sezeryan doğuma göre değişir. Bu yüzden doktorunuza danışarak hareket etmeniz en doğru yöntem olur. Böylelikle bedeniniz için en sağlıklı yöntemi de öğrenmiş olursunuz.

“Normal doğumdan sonra korse ne zaman takılır?” sorusunu yanıtlarken bedenin kendini toplaması için gerekli zamanı bıraktığınızdan emin olmanız gerekir. Bu süre de duruma göre 2 günden daha az veya fazla olabilir. Bu yüzden sağlıklı ve etkili yöntem için doktorunuzun görüşlerini almanız önemlidir. Çünkü sadece korse kullanımı değil, beslenme ve egzersiz konusunda da öneriler alabilirsiniz.

 

Sezeryan sonrası korse kullanımı, normal doğuma göre daha fazla dikkat gerektirir. Çünkü sezeryan doğumda bir ameliyat söz konusu olduğu için doktor yönlendirmesiyle hareket etmek gerekir. Bazı durumlarda sezeryan sonrası dikişlerin alınması beklenir. Dikişlerin alınmasından sonra da korse kullanımı için 2-3 hafta beklenmesi önerilir. Fakat bu durum annelerin bünyesine ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.

 

 

Doğum Sonrası Korse Nasıl Kullanılır?

 

Doğumdan sonra korse kullanımına doktor tavsiyesi ile belirlenen zamandan itibaren başlayabilirsiniz. Korseler kıyafetlerin içine giyilen ve kolaylıkla gizlenebilen iç giysilerdir. Bu yüzden zahmetsiz bir şekilde kolaylıkla giyebilirsiniz. Daha sonra varsa eğer fermuarını veya düğmesi kapatabilirsiniz. Bağcıklı olan korseler ise biraz daha zaman alabilir. Bu yüzden bağcıklarını sıkarken oldukça hassas davranmak gerekir. Çünkü çok sıkmanız halinde çözmek ve gevşetmek zaman ister.

 

 

Lohusa Döneminde Korse Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Lohusa döneminde korse kullanırken dikkate alınmasıyla fayda sağlayan pek çok husus vardır. Öyle ki, istenilen sonuca ulaşmak için detayları ön planda tutmak gerekir. Bu yüzden de lohusa döneminde korse kullanırken şunlara dikkat edilebilir:

  • Kullanılan model lohusa korse olacağı için vücut şeklinize uyumlu olması önemlidir. Bu hususta tam beden almanız önemlidir. Ne sizi sıkmalı ne de etki edemeyecek kadar bol olmalıdır.
  • Korseyi haftanın her günü kullanmamaya da dikkat etmeniz gerekir. Örneğin haftada 1-2 gün vücudunuzu dinlendirmek için korse giymemeniz fayda sağlayabilir.
  • Gün boyu korseyi çıkarmamak da doğru değildir. Günün belli saatlerinde takıp, uyumadan önce çıkarabilirsiniz.
  • Çok uzun süreli korse kullanmamaya özen göstermelisiniz. Doktorunuzun sizin için belirlediği süreye uymanız daha faydalı olur.

 

Doğum sonrası korse ve ihtiyacınız olan diğer ürünler için Kraft’a göz atabilirsiniz. Kraft Baby; anneler ve bebeklerin ihtiyaçlarına en uygun ürünleri sizlerle buluşturur.

 

 

 

 

Etiketler: Anne Bebek
Temmuz 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR