Her Ebeveynin Bilmesi Gereken Bebek Arabası Güvenlik İpuçları

Her Ebeveynin Bilmesi Gereken Bebek Arabası Güvenlik İpuçları

Bebeğinizin uzun yıllar yolculuklarda kullanacağı bebek arabasını çok dikkatli seçmeniz önemlidir. Her dışarı çıktığınızda bebeğinizi rahatlıkla ve güvenle taşıyabilmeniz için bebek arabaları oldukça işlevseldir. Bebek arabası almadan önce bilmeniz gereken güvenlik ipuçları, bebeğiniz için en uygun modeli seçmenize yardımcı olur. Aynı zamanda bebek arabasını kullanırken bu ipuçlarını pratik bir şekilde uygulayarak da bebeğinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

 

 

Standartlar ve Sertifikalar

 

Bebek arabalarının belli standartlara göre üretilmesi ve sertifikalara sahip olması çok önemlidir. Avrupa ve ABD standartlarını yakalayabilmesi için çeşitli testlere tabi tutulan ve bu testlerden geçen bebek arabaları, yüksek kaliteli ve güvenliklidir. Bebek arabalarında bulunan kalite standartları, bu arabaların tüm mekanizmalarının bebeklere uygun olduğunu ve çeşitli önlemler alındığını gösterir. TSE EN 1888 kodlu belgeye sahip bebek arabaları Avrupa Güvenlik Standartları’na uygundur. Kalite standartları arasında şunlar yer alır:

 

  • ECE R44

 

  • EN1888

 

  • EN12790

 

  • FMVSS213

 

  • ASTM F833

 

  • ASTMF2050

 

 

5 Noktalı Emniyet Kemeri

 

Bebeğinizi bebek arabasında güvenle taşıyabilmeniz için emniyet kemeri çok önemlidir. 5 noktalı emniyet kemeri sayesinde bebeğinizi bebek arabasına 5 farklı noktadan bağlayabilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz ne kadar hareketli olursa olsun, arabanın içinde hem konforlu hem de güvenli bir şekilde oturabilir. Emniyet kemerinin kilit kısmının yeterince dayanıklı olduğundan emin olmalısınız; böylece bebeğiniz emniyet kemerini açamaz ve içiniz rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Ayrıca bu emniyet kemerinin çocuğunuzun cildine uygun olduğundan da emin olmalısınız. Kaliteli ve sağlıklı materyallerle üretilen emniyet kemerleri, bebeğinizin hassas cildine uyum sağlar ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunar.

 

 

Kilitli Tekerlekler

 

Tekerlekleri kilitlenebilen ve fren sistemine sahip olan bebek arabaları, güvenli sürüşler için idealdir. Özellikle tek bir tuşla tüm tekerlekleri kilitleyebileceğiniz modeller, size pratiklik kazandırır. Olası durumlarda bebek arabasının kaymamasını bu özellik sayesinde sağlayabilirsiniz. Etkili fren sistemine sahip tekerlekler, kazaları önleme açısından idealdir.

 

 

Bebek arabası tekerleklerinde bulunması gereken özelliklerden biri de darbe emmedir. Özellikle engebeli yollarda sürüş yaparken bebeğinizin darbeleri minimum seviyede hissetmesini sağlayan süspansiyonlu tekerlekler, olası sarsıntılara karşı bebeğinizi korur.

 

 

Kaliteli Materyaller

 

Bebek arabasının metal aksamının dayanıklı ve kaliteli olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede darbeler karşısında bebek arabası sağlam kalarak kalitesini koruyabilir. Bazı bebek arabaları hafif olması amacıyla güçsüz metallerle üretilir. Ancak bunlar, darbelere direnç gösteremez ve bebeğinizin güvenliğini tehlikeye atar. Onun yerine birinci sınıf malzemelerle üretilen bebek arabalarını seçerek her türlü tehlikeye karşı önlem alabilir ve bebek arabasını daha uzun süre kullanabilirsiniz.

 

Bebek arabasının iskeleti ve dış materyalleri kadar iç kısmında kullanılan kumaşların kalitesi de oldukça önemlidir. Bu kumaşların hava geçiren ve nefes alabilen özelliğe sahip olması oldukça önemlidir. Aynı zamanda yumuşak ve darbe emici olması gereken bebek arabası koltukları, bebeğinizi sürüş esnasında oluşabilecek darbe, çarpma ve sarsıntılara karşı koruyabilir. Ayrıca bebeklerin hassas cildine uygun kumaşlarla üretilen bebek arabaları daha güvenlidir. Bebeğiniz her hava koşulunda bebek arabasının içinde konforlu ve güvenli bir şekilde oturabilir.

 

 

Farklı Pozisyona Gelebilir Modeller

 

 

Bebek arabası modellerinin bazıları, farklı açılarda ayarlanabilir ve bebeklerin koltukta rahatça oturmasını, uyumasını sağlar. Bebeğinizin güvenliği ve konforu için bu modelleri tercih etmenizde fayda var. Ayrıca koltuk pozisyonuna gelen bebek arabalarının önünde bir koruyucu bar olmasına dikkat etmelisiniz. Bu bar sayesinde bebeğiniz öne doğru düşme tehlikesi yaşamaz. Bebekler tarafından hareket ettirilemez sağlamlığa sahip olması gereken bu bar, aynı zamanda bebeklerin tutunabileceği bir alan da sunar.

 

 

 

Etiketler: Bebek Arabası
Kasım 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR