Yazın Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Yazın Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Yaz aylarının yaklaşması nedeniyle çocuğunuz için alışveriş yapmak istiyor olabilirsiniz. Özellikle bebekler hassas ciltleri ve hastalığa yatkınlıkları nedeniyle özenle giydirilmelidir. Kıyafet seçimi öncesinde aklınıza takılan sorulara cevap arıyorsanız sizin için hazırladığımız rehber niteliğindeki yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

Yazın Bebekleri Giydirirken Dikkat Edin!

 

“Yazın bebekler nasıl giydirilmeli?” konusu anne ve babalar tarafından merak edilen ve endişe uyandıran bir duruma dönüşebilir. Gündüz sıcaklığın fazla olduğu bir yerde yaşıyorsanız evin içinde ve dışında çocuğunuz için seçtiğiniz kıyafetler farklı olmalıdır. Çünkü bebeğinizin sağlıklı şekilde gelişmesi ve psikolojisi üzerinde güneşin etkisi büyüktür. Çocuğunuz güneşten faydalanmalı ama korunmalıdır. Yazın bebeklere kıyafet seçerken temel felsefe budur.

 

Yaz aylarında bebekleri fazla kalın ya da yanlış kumaşa sahip kıyafetlerle giydirmek bazı sorunlara yol açar. Pişik, terleme nedeniyle oluşan tahrişler, bebeğin sıcaklayıp huzursuz olması ve rahat hissetmediği için ağlaması en belirgin problemler olur. Çocuğunuz yaz geceleri uyumakta zorluk çekiyorsa yanlış giydirmiş olabilirsiniz.

 

6 aydan büyük çocukların giyimi için kendi kıyafet seçimlerinize benzer karar verebilirsiniz. “6 aydan küçük, yeni doğan veya 1-2 aylık bebek yazın nasıl giydirilmeli?” öğrenmek için okumaya devam edin.

 

 

Yaz Günlerinde Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

 

Yaz sıcaklarında gündüz evin içerisinde ya da dışarı çıkarken bebeğiniz için seçtiğiniz kıyafetlerde görsellikten önce işlevselliği dikkate almalısınız. İnce ve nefes alabilen kaliteli kumaşlara sahip ürünler tercih edebilirsiniz. Doğal pamuk ve bambu kumaşlar ilk tercihiniz olmalı, buna karşılık sentetik içerikli kumaşlardan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Açık renkli kıyafetler güneşi yansıtarak ısınmayı engeller ve çocuğun serin kalmasına yardım eder. Koyu renkler ise güneş ışınlarını kendine çekerek rahatsız edici olabilir.

7-8 aylık ya da “yazın doğan bebekler nasıl giydirilmeli?” konusu duruma göre bazı farklar içerebilir. Genellikle bebeklerin giyimi sırasında yetişkinlerin kendi kıyafetlerini baz alması gerekir. Örneğin havanın esintili olduğunu düşünüp üzerinize hırka almak istiyorsanız çocuğunuza da hırka almalısınız. Yazın doğduğu için 1-2 aylık olan bebekler küçük olduklarından çok daha hassastır. Bu nedenle bol, rahatsız etmeyen, serin tutan ve güneşten koruyan kıyafetler seçilmelidir.

 

Amerikan Pediatri Akademisi uzmanları 6 aydan önce çocukların direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamasını tavsiye eder. Bu nedenle çocuğunuzu korumak için güneş kremini eksik etmemeli, geniş kenarlı şapkalar, kimonolar ve tenteli bebek arabalarıyla onu korumalısınız.

 

“Dışarıda 1 aylık bebek yazın nasıl giydirilmeli?” sorusuna nefes alabilen, serin tutan, ince uzun kollu tişört ve bol pantolon şeklinde yanıt verebiliriz. Yaklaşık 3 aya kadar çocuklar için bu giyim tercih edilebilir. 3-6 ay arası çocuklar için ekstra korumaya özen göstererek tişört ve şort tercih edilebilir. Evde çocuğunuza zıbın giydirerek özgür ve rahat olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Yaz Aylarında Bebekler Gece Nasıl Giydirilmeli?

 

“Temmuz-Ağustos ayında doğan bebekler nasıl giydirilmeli?” sorusu yeni doğan, 1 ay ve daha küçük bebekler için merak edilir. Çocuğu gece üşütmeyen ve terletmeyen, gündüz güneşten koruyabilen rahat edeceği giysiler seçilmelidir. Yenidoğan bebeklere pamuklu kumaştan ince ayaklı tulumlar yaz aylarında tek kat olarak kullanılabilir. Hava sıcaklığının çok yüksek olduğunu düşünüyorsanız ev içinde yarım tulumları tercih edebilirsiniz.

 

Gece saatlerinde hava serinlediği için çocuğun ayaklarına çorap, üzerine uzun kollu ince kıyafetler seçilebilir. Gece uyurken terleyip uyandığını fark ederseniz üzerindeki kıyafeti tamamen değiştirebilirsiniz. Sadece fazla kıyafeti çıkarmak uykuda çocuğun terli kıyafetle üşümesine neden olabilir. Bu sebeple kalın giydirdiğiniz için terlediyse daha ince ve kolsuz yeni bir kıyafet uygun olur. Serin zamanlarda uzun kollu ayaklı tulumlar, sıcak zamanlarda zıbın ya da yarım kollu ayaksız tulumlar seçebilirsiniz.

 

Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesini istediğiniz için her detaya dikkat etmeniz normaldir. Seçtiğiniz kıyafetlerden bebek eşyalarına kadar hepsine titizlikle karar vermek isteyebilirsiniz. Bebeğinizi büyütürken en iyisini arıyorsanız Kraftİ güvenilir ve kaliteli ürünleriyle her zaman yanınızdadır.

 

 

 

Etiketler: Bebek
Temmuz 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR