Yenidoğan Bebekler için Alınması Gereken Ürünler

Yenidoğan Bebekler için Alınması Gereken Ürünler

Dünyaya gelecek bebek, ilk bebekse yenidoğan bebeğe neler alınır sorusu akıllara gelebilir. Bakım, giyim, ve beslenme ürünleri başta olmak üzere yenidoğan bebekler için pek çok eşyaya gereksinim duyulur. Siz de yenidoğan bebeğiniz için neler almanız gerektiğini düşünüyorsanız detayları yazımızda bulabilirsiniz.

 

Yenidoğan Bebeklerin İlk İhtiyaç Duyduğu Ürünler Nelerdir?

 

Yenidoğan döneminde pek çok ürüne ihtiyaç duyulur. İlk akla gelenler arasında giyim ürünleri yer alır. Doğumdan sonra bebeklere giydirilmek üzere alt üst takım, tulum, zıbın, çıtçıtlı body, çorap gibi pek çok kıyafet ve aksesuar satın alınır. Bunun dışında bebek bezi, bakım kremi, emzik, beslenme gereçleri, bakım çantası, puset gibi oldukça geniş bir yelpazeye yayılan yenidoğan bebek ürünlerinin satın alınması gerekir.

 

Giyim Ürünleri

 

Yenidoğan bebek ürünleri denilince akla ilk olarak kıyafetler gelir. Bebekler dünyaya geldikten sonra ilk kıyafetleri giydirilir. Hastane çıkış seti olarak satışa sunulan paketler içerisinde yenidoğan bebeklerin gereksinim duyduğu tüm giyim ürünleri ve aksesuarlara yer verilir. Bunlar arasında tulum, alt üst takım, zıbın, mevsime uygun çıtçıtlı body, çorap, penye yelek, patik, ağız mendili, önlük, şapka, eldiven ve battaniye yer alır. Ayrıca mevsim şartlarına uygun bir dış giyim ürününe de ihtiyaç duyulur. Kış ayları için astronot tulumlar, yaz ayları için ise penye kundak battaniyeler ve müslin örtüler idealdir.

 

Beslenme ve Hijyen Gereçleri

 

Yenidoğan bebeklerin beslenmesi oldukça önemli bir konudur. Anne sütü yenidoğan bebekler için en önemli ve temel besin olsa da bunu sağlamak her zaman mümkün olmayabilir. Böyle zamanlarda biberona ve formül süte ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca emzik de yenidoğan bebekler için sıklıkla tercih edilen beslenme gereçleri arasında yer alır. Bunların dışında sterilizatör, biberon temizleme fırçası ve deterjanı, nem makinesi, süt saklama poşeti, anne sütü sağma makinesi ya da pompası gibi cihaz ve malzemelere de ihtiyaç duyulur.

 

Bebek Bakım Ürünleri

 

Yenidoğan bebek ürünleri içerisinde yer alan bakım malzemelerine doğumun hemen ardından ihtiyaç duyulur. Bu grupta bebek bezi, pişik kremi, bebek bakım kremi, ıslak mendil, bebek temizleme pamuğu, şampuan, doğal banyo süngeri, tırnak makası, banyo küveti ve filesi, banyo havlusu, bebek yağı gibi birçok bakım ürünü kullanılır. Bebek bakım çantası ve alt açma bezi ya da minderi de ihtiyaç duyulan bakım ürünleri arasında yer alır.

 

Bebek Taşıma Gereçleri

 

Doğumdan sonra yenidoğan bebeklerin güvenli bir şekilde eve götürülmesi için ana kucağı ya da diğer adıyla puset ve travel sistem bebek arabası kullanılması gerekir. Ana kucağı/puset, oto koltuğu olarak da kullanılır. 5 noktalı emniyet kemeri bulunan puset ve bebek arabaları, yenidoğan bebeklerin güvenli ve konforlu bir şekilde taşınmasına hizmet eder. Bunun dışında ev içerisinde kolaylık sağlaması amacıyla ev tipi ana kucağı da satın alınabilir.

 

En Sık Kullanılan Yenidoğan Ürünleri Nelerdir?

 

En sık kullanılan yenidoğan bebek ürünleri arasında giyim ve bakım ürünleri bulunur. Bebekler dünyaya geldikten sonra onların beslenmesi ve bakımı oldukça önemli hale gelir. Bu nedenle bebek bezi, pişik kremi, bebek yağı, şampuan gibi bakım ürünleri; tulum, şapka, battaniye, havlu gibi tekstil ürünleri; ateş ölçer, nem makinesi, bebek telsizi gibi gereçler ile emzik, biberon gibi beslenme gereçleri en çok kullanılan yenidoğan bebek ürünleri arasında yer alır.

 

Yenidoğan Bebeğe Neler Alınır?

 

Bebek alışverişini yalnızca anne babalar değil, yakın çevre de heyecanla yapar. Doğumun yaklaşmasıyla beraber yenidoğan bebeğe neler alınır sorusu akıllara gelmeye başlar. Bebeğin ve ebeveynlerin yakın çevresi en çok kullanılan yenidoğan bebek ürünlerini hediye olarak sunmak ister. Giyim ürünleri, bebek bakım ürünleri; puset, ana kucağı gibi taşıma gereçleri kullanışlı hediye alternatifleri olarak değerlendirilebilir.

Siz de yenidoğan bebeğiniz ya da yakınlarınız için kaliteli, sağlıklı ve dayanıklı bebek ürünleri satın almak istiyorsanız, Kraft ile en şirin ve kullanışlı ürünlere hemen ulaşabilirsiniz.

Etiketler: yenidoğan bebek
Ocak 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR