Bebek Arabasında Aranacak En Önemli Özellikler

Bebek Arabasında Aranacak En Önemli Özellikler

Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gereken önemli faktörler arasında ağırlık, tekerlek tipi, katlanmış boyut ve ihtiyacınıza göre ek donanımlar yer alır. Piyasada birçok modelin bulunması, seçim yapmanızı zorlaştırabilir. Elbette yakınlarınızın önerdiği marka ve modelleri göz önünde bulundurabilirsiniz ancak sizin ve çocuğunuzun günlük rutinlerini, alışkanlıklarını dikkate almalı ve hassas noktaları belirleyerek bilinçli bir tercih yapmalısınız. En iyi bebek arabası modeline karar vermeden önce bazı önemli hususlara öncelik vermelisiniz.

 

Bebeğinizin Yaşı

0-6 ay arası bebekler için ideal bebek arabası modeli, bebeğin rahatça yatabileceği pozisyonu sağlayan modellerdir. Önemli olan, bebeğinizi sabit ve konforlu bir şekilde tutabilmektir. Özellikle yolculuk sırasında bebeğinizin konforu büyük önem taşıdığından, iyi bir süspansiyona sahip ve sarsıntıları en aza indirebilen bir model tercih etmelisiniz.

6-12 ay arasında bebeğiniz dik oturmaya ve hareketlenmeye başlayacağı için bu dönemde doğru bir seçim yapmak oldukça önemlidir. Seçeceğiniz modelin oturma kısmının geniş olmasının yanı sıra farklı pozisyonlara ayarlanabilen tam sırt dayanağı ve mutlaka beş noktalı emniyet kemeri bulunmalıdır. Yüksekliği ayarlanabilen ayak dayanağı da rahat bir şekilde oturmasına yardımcı olur.

18-24 ay arasında çocuğunuz daha aktif ve meraklı hale gelir. Bu dönemde çocuğunuz arabadan inmek isteyebilir ve siz de onun elini tutarken arabayı tek elle sürmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun için kolay kullanabileceğiniz, manevra kabiliyeti yüksek bir bebek arabası modeli seçebilirsiniz. Ayrıca bazen çocuğunuzu kucağınızda taşımanız gerekebilir ve bu durumda arabayı katlamak zorunda kalabilirsiniz. Böyle durumlar için kolay katlanabilir bir model seçmelisiniz. Bebeğinizin yaşı ne olursa olsun katlanabilir bebek arabası, bagaja rahatlıkla sığması ve aynı zamanda evde az yer kaplamaları açısından avantajlıdır. Özellikle tek bir hareketle kolay bir şekilde katlayabileceğiniz bir model seçmek, günlük hayatınızı önemli ölçüde kolaylaştırabilir.

 

Ağırlık ve Boyut

Bebek arabasının ağırlığı ve boyutu özellikle toplu taşıma araçlarını sıkça kullanıyorsanız oldukça önemlidir. İniş ve binişlerde fazla yük olmaması için bebek arabasının ağırlığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca arabanın ağırlığına bebeğinizin ağırlığının ekleneceğini ve alt kısmındaki sepetin bazen ekstra yük getirebileceğini unutmayın. Eğer aracınız varsa ve her seferinde bebeğinizi bebek arabasından alıp araç koltuğuna oturtmak sizi yoruyorsa travel sistem bebek arabalarını tercih edebilirsiniz. Travel sistem bebek arabalarının ayrılabilir taşıma koltukları, bebeğiniz yaklaşık 13 kilogram olana kadar kullanılabilir.

Bebek arabasının açık haldeki boyutunun yanı sıra katlandıktan sonraki boyutu ve kapladığı alan da dikkate alınmalıdır. Katlandığında daha az yer kaplaması ve küçük bagajlara sığabilmesi, taşıma ve depolama kolaylığı açısından önemli bir özelliktir.

 

Tekerlek Tipi

Bebek arabası tekerlekleri, sessiz ve sarsıntısız seyahat imkanı sunmalıdır. 360 derece rahat dönebilen, üstün manevra kabiliyetine sahip modelleri seçmek doğru bir tercih olacaktır. Aynı zamanda güvenlik için mutlaka tekerlekleri kolay bir şekilde kilitlenebilen modelleri tercih etmelisiniz.

 

Güvenlik

Bebek arabası modelleri arasında seçiminizi yaparken beş noktalı emniyet kemeri, güvenlik barları, tekerlek kilitleme özelliği olduğuna dikkat etmelisiniz. Kaliteli bir tekerlek kilitleme sistemi, arabanın kaymaması için çok önemlidir. Aynı zamanda kilidin tek hamlede kolay bir şekilde açılması da hızlı hareket etmenize imkan verir.

 

Mevsimsel Gereklilikler

Bebek arabasında ayarlanabilen fermuarlı tente ve rüzgarlık olması bebeğinizin konforu için önemlidir. Bebeğinizi sıcak ve güneşli günlerde koruyabilmek içinse ekstra bir önlem olarak bebek arabası şemsiyesi tercih edebilirsiniz. Ayrıca rüzgarlı ve yağışlı günlerde bebeğinizi kuru ve sıcak tutmak adına yağmurluk da gerekli olan aksesuarlar arasında yer alır.

 

Anne ve Bebek İletişimi

Her iki yönde kullanılabilen itme sapına sahip bebek arabaları çift taraflı kullanım imkanı sunar. Bu özellik sayesinde arabayı istediğiniz zaman bebeğiniz size doğru bakacak şekilde ayarlayabilir ve onunla iletişimde kalabilirsiniz. Ayrıca bebek arabası tentesinin üst kısmında şeffaf gözlem penceresi olması da yolculuk boyunca bebeğinizi izleyebilmenizi sağlar.

Hem sizin hem de bebeğinizin konforunu en üst düzeye çıkaran en kullanışlı bebek arabası modellerini keşfetmek için Kraft Baby web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Etiketler: Bebek Arabası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şubat 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR