Gebeliğin Son Bir Ayı Nasıl Geçirilmeli?

Gebeliğin Son Bir Ayı Nasıl Geçirilmeli

Gebeliğin son dönemi olan bir ay, anne adayları için hem heyecanlı hem de stresli bir dönem olabilir. Anne ve bebeğin buluşmasına çok az kalmış bu zaman diliminde nelere dikkat edilmelidir, fiziksel ve psikolojik olarak ne gibi hazırlıklar yapılabilir? Sizler için bu konuda bilgilendirici bir içerik hazırladık.

 

Sağlıklı Beslenin ve Bol Su Tüketin

 

Gebeliğin önceki aylarında olduğu gibi sağlıklı beslenmeye ve bol su tüketmeye devam edin. Hem bebeğiniz hem de sizin için dengeli ve doyurucu bir şekilde beslenmek çok önemlidir. Gün içerisinde yeterli su tüketmek bedeninizin fonksiyonlarının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması ise genel sağlığı olumlu etkiler ve dolayısıyla doğum esnasında ve doğuma giden süreçte sorun yaşama ihtimalinizi daha aza indirger.  

 

Düzenli Olarak Hareket Edin

 

Her bedenin kendine has özellikleri olduğu gibi her gebelik de aynı şekilde ilerlemez. Ayrıca bazı hamile kadınlar için, sıradan hareketleri veya egzersizleri yapmak bile riskli olabilir. Bu nedenle egzersiz ve hareketler konusunda doktorunuzun öneri ve uyarıları çok önemlidir. Doktorunuz tarafından önerilen rahatlatıcı ve hafif egzersizleri yapmanız faydalı olur. Eğer sizin için risk oluşturmuyorsa, yoga yapmak hem fiziki hem de psikolojik anlamda daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Gebelik sürecinde yapabileceğiniz en kolay ve rahatlatıcı aktivite ise yürüyüş yapmaktır. Tüm vücudunuz aktif bir şekilde hareket ederken, açık havada yürümenin keyfini de çıkarabilirsiniz. Hamileliğinizin son ayı olduğu için yalnız olmamanız daha iyi olabilir. Eşinizle ailenizle veya arkaşlarınızla birlikte bir yandan yürüyüş yaparken bir yandan güzel sohbetler edebilirsiniz.

 

Doğuma Hazırlık

 

Heyecan ve sabırsızlıkla geçen son ayınız… Kısa bir süre sonra bebeğiniz artık bu dünyada olacak. Muhtemelen daha önceden başladığınız hazırlıkları artık bitirme zamanı geldi. Bu noktada hem kendiniz hem de bebek için doğum sonrasında ihtiyaç duyacağınız tüm eşyaları hazırlamalısınız. Bebek için hastane çıkışı, battaniye, bebek bezi, tulum, pişik kremi ve diğer ürünleri tamamlamak gerekir. Kendiniz içinde kişisel hijyen malzemeleri, gecelik, pijama gibi ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları alabilirsiniz. Tüm bu eşyaları evde kapı önü gibi hızlıca ulaşabileceğiniz bir noktada tutmak, doğuma giderken bu çantayı hemen bulmanızı ve hızlıca evden çıkabilmenizi sağlar.

 

Çevrenizden Destek Alın

 

Hamilelik sadece fiziksel anlamda değil psikolojik anlamda da kolay olmayan bir süreçtir. Her kadın için bu süreç farklı ilerlese de, aile ve arkadaşların desteği herkesi mutlu eder. Gebelik ve anne olmak ile ilgili sizi tedirgin eden veya mutlu hissettiren düşünceleri sevdiklerinizle paylaşın. En başta eşiniz, daha sonra aile ve arkadaşlarınızın her zaman size destek olacağını bilin. Eğer size iyi geleceğini düşünüyorsanız, uzman kişilerde psikolojik destek alabilirsiniz. Gebeliğiniz veya kişisel sağlığınızla ilgili endişe duyduğunuz bir durum olursa, hiç vakit kaybetmeden doktorunuza danışmalısınız.

 

Sizi Mutlu Edecek Şeyler Yapın

 

Anne ve bebeğin sağlığını etkileyen şeylerden biri de mutlu ve huzurlu bir yaşamdan geçer. Gebeliğin son ayı, stresin de fazla olabileceği bir dönem olduğu için, tüm olumsuz duygu ve düşünceleri en az seviyede yaşamak önemlidir. Dolayısıyla, bebeğinizin sizin bedeninizde geçirdiği son günlerde, sizi mutlu edecek şeyleri yapmayı unutmayın. Bazen sevdiğiniz bir mekanda güzel bir yemek yemek, arkadaşlarınız veya sevdikleriniz ile vakit geçirmek, sinemaya veya tiyatroya gitmek, şehrin manzarasını izlemek… Sizi her ne mutlu edecekse onu yapmak hamileliğin son ayında dikkat edilmesi gerekenler listesinde mutlaka olmalıdır. Tıbbi bilgi gerektiren konularda konunun uzmanı doktorlardan bilgi almayı unutmayın.

Bu süreçte bebeğiniz için hazırlık yaparken ihtiyaç duyduğunuz birçok ürünü siz de Kraft’ta bulabilir, eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

Etiketler: gebelik
Ocak 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR