Oto Koltuğu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Oto Koltuğu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çocuklarımızı gözümüzden bile sakınırız. Seyahat halindeyken olası kötü durumlar için gereken tedbirleri almak gerekir. Bu nedenle oto koltuğunun önemi öğrenilmesi gereken önemli bilgilerden biridir.

 

Çocuk Oto Koltuğunun Faydaları Nelerdir?

Olası bir kaza anında çocukların güvenliğini sağlayacak şekilde tasarlanmışlardır. Bizlerin kullandığı emniyet kemeri çocuklarımız için daha tehlikeli olabilir. Oto koltukları çocukların kaza anında sert darbelerden korunmasını sağlar. Oto koltukları sadece güvenliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yolculuklarda bebeklerinize maksimum konfor da sunarlar.

 

 

Çocuk Araba Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oto koltuğunun Avrupa standartlarındaki çarpışma testlerinden geçmiş olması gerekir.

Oto koltuğunun 360 derece dönebiliyor olması kullanım kolaylığı açısından tercih sebebidir.

Nefes alan kumaştan yapılmış olması önemli bir detaydır. Aksi takdirde bebeğiniz fazlasıyla terleyecek ve bundan dolayı sağlığı tehdit altında olacaktır.

Beş noktadan emniyet kemerine ve ekstra boyun korumasına sahip olmalıdır.

Emniyet kemerleri açıldığında uyarı veriyor olması çok önemlidir.

 

 

Çocuk Oto Koltuğu Nasıl Takılır?

 

İsofix ile bağlama

Bebek oto koltuğunu takmak için isofix sistemini kullanabilirsiniz. Isofix, oto koltuğunun otomobile bağlanmasını sağlayan en kolay ve en güvenilir yöntemdir. Oto koltuğunu arabanın arka koltuğuna yerleştirin. Daha sonra oto koltuğunun arka tarafındaki iki çubuğu aracınızdaki isofix kancalarına bağlayın. Bağlantı doğru ve sağlam bir şekilde yapıldığında oto koltuğu yerine oturacaktır.

 

Top Tether ile bağlama

Top Tether, oto koltuğunu, tepe noktasındaki kanca yardımı ile otomobile sabitlenen ve oto koltuğunun araç içerisinde dönme hareketini sınırlayan bir yöntemdir.

 

Emniyet Kemeriyle Bağlama

Oto koltuğu, aracın kendi emniyet kemeriyle bağlanıyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay bağlantının doğru yapılmasıdır.

 

Oto Koltuğu arabanın neresine takılmalı?

Yapılan araştırmalar, arabalardaki bebek koltuğunun arka koltuğun sağına ya da soluna değil, tam ortaya konulmasının daha güvenli olduğunu gösteriyor.

 

 

Oto Koltuğu Standartları

Bebeğinizin yolculuk sırasında güvende olması için çocuk oto koltuğu standartlarına dikkat edilmesi gereklidir. Genelde çocuk oto koltukları güvenlik standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Fakat bebeğinize oto koltuğu seçerken bu duruma özellikle dikkat edilmelidir.

Ece R 44 Standartları: ECE R 44/04 testleri sırasında;

Oto koltuğunun hangi kilo ağırlığında kullanıma uygun olduğu;

Önden ve arkadan yapılan çarpma testlerindeki başarısı;

Emniyet kemer sisteminin ve tokalarının sağlamlığı;

Oto koltuğu üzerinde yer alan montaj yönergesindeki tüm ibare ve uygulamaların doğruluğu;

Araç içinde kurulum ve uyarı yönlendirmelerinin eksiksiz bir şekilde sunulduğu denetlenir.

Bu testlerin tamamından olumlu sonuç alan bebek oto koltuğu ürünleri ECE R 44/04 standartlarına sahip olmaya hak kazanır.

Oto koltuğunu bebek ve çocuklarınız için güvenle kullanabilmek için bu testlerinden geçmiş olmasına mutlaka dikkat etmeniz gereklidir.

 

 

Oto Koltuğu Grupları

0-13 kg oto koltuğu 0-1 yaş bebekler için uygundur

0-36 kg oto koltuğu 0-12 yaş bebek ve çocuklar için uygundur.

9-36 kg oto koltuğu 8 ay- 12 yaş bebek ve çocuklar için uygundur.

15-36 kg oto koltuğu 3-12 yaş bebek ve çocuklar için uygundur.

12 yaşına kadar kullanılabilen Kraft oto koltuğu modelleri, birbirinden farklı mekanizma ve özelliklere sahiptir. Kraft oto koltuklarında kemer kilidi açıldığında uyarı verir. Bu da güvenliği arttırır. Bebeğinizin güvenliği için 5 noktalı emniyet kemeri bağlantısına sahiptir. Kraft oto koltukları ECE R44/04 Belgesi, Avrupa Güvenlik Standartı olan ECE R44 Sertifikasına sahiptir. Isofix ve Top Tether sistemi ile bağlanabilme özelliğine sahip olan Kraft oto koltukları, isofix olmayan araçlarda emniyet kemeriyle de bağlanabilmektedir.

 

Ayrıntılı bilgi ve oto koltuğu modelleri için tıklayınız.

 

 

 

Etiketler: Oto Koltuğu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Ocak 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR